Gammelstads IF

Referat: Unbyns IF - Gammelstads IF

Dags för returmöte mot ett Gammelstad som vi hade lite problem med i våras. En match som då var mycket jämn.
Ikväll hade vi flera spelare borta, men med en bred trupp kan vi fylla in med bra ersättare. Viktigt att hela truppen kan bidra.
Vi startar med Marcus i mål, Kris, Werme, Patrik, Fille i backlinjen. Strabban, Erik W, Simon på mitten. Felix, Martin och Tong framåt. Avbytare: John L, Robbs, Nordan, Tomas, Aidan.

VI visar direkt att vi tar hand om initiativet och Martin har tidigt et friläge som han avslutar lamt. Skulle bli mer chanser senare. Vi fortsätter framåt och i 7:e kommer ett inlägg som deras spelare nickar ner i boxen till en fristående Simon som kan dra in bollen i nättaket. Skönt med en bra start. I 14:e kan så Wallin och Martin växelspela med timing där Wallin frispelas på djupet och säkert lägger in bollen till 2-0. I 21:a minuten spelas bollen på djupet till en Martin som inte kan få bollen förbi målisen men istället för att få bort bollen så går bollen vidare så Martin kan lägga in trean. Detta var första för firma Boqvist/Engelmark för kvällen men resten av halvleken producerade dom ytterligare tre mål när Martin bågar bra och Simon kan hitta fina instick där Martin blir fri och avslutar kliniskt alla gångerna. Minut 33, 38 och 45 leder till att vi har en 6-1 ledning i paus. Matchen är dock jämnare ute på planen, men vi är riktigt effektiva på sista tredjedelen.

I andra försöker vi hålla intensitet uppe, men dom kommer ut och gör en ansträngning och jämnar ut spelet lite. Men chanserna skapar vi, men nu är vi lite mer själviska och tar avslut i lite fel lägen. Dock kan vi göra 7-1 när Martin söker ett bra inspe från kanten som deras försvarare stöter in i mål. Dom skapar lite chanser och vi minns speciellt Patriks uppoffrande räddning på mållinjen. Vi har dock ett hav av yta att operera i på mitten där Simon kan spela rätt ostört. i matchens sista minut kommer firma Boqvist/Engelmark med sin sista leverans för kvällen till 8-1.

Försvarsmässigt gör vi som vanligt en stark insats där vi håller dom borta från boxen. På mitten dominerar Simon händelserna, med bra supprot av Erik W. Felix gör sin bästa match i gula tröjan med bra teknik och inspel. Martin glödhet och med fem mål blir ju betyget med beröm godkänt!